ФОЛКЛОР И "ПАЛЕТА"

У другој недељи августа у Кучеву нас очекују два значајна културна догађаја:
 
У среду, 7. агуста, биће одржан традиционални концерт "Фолклор у срцу". Осим домаћина, чланова Дечјег ансамбла Фолклорног ансамбла Центра за културу Кучево, наступиће и гости КУД "Нересница" из Нереснице и КУД "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца. Почетак концерта  је у 20.30 часова, на позорници испред Центра за културу Кучево.
 
У четвртак, 8. августа, очекује нас отварање 18. Колективне изложбе "Браничевска палета". Отварање изложбе је заказано у 20 часова, у Завичајног галерији Центра за културу Кучево.
И овогодишња поставка изложбе посвећена је Драгану Кецману, а своје родове излажу: Александар Митровић, Бојан Вељковић, Бранко Васиљевић, Виолета Марковић, Владимир Петровић, Далиборка Марковић , Драган Милосављевић, Ивана Јовић, Јелена Арсенијевић, Марија Илић, Марија Јовановић, Милан Глозић, Милена Кулић, Милутин Перић, Миодраг Надлачки, Павле Миладиновић, Саша Драгојевић, Славица Илић и Тина Лепосавић.
Изложба је отворена до 30. августа. 
Каталог 18. "Браничевске палете" у ПДФ формату можете преузети на линку:

14. ТРУБА - ЉУБОМИР РАДУЛОВИЋ НАЈБОЉИ ТРУБАЧ

Завршен је 14. Фестивал "Труба Мирослава Милета Матушића".
 
По четрнаести пут у Кучеву су се, у славу Милета Матушића надметали српски трубачи. Част да понесе титулу најбољег ове године је припала Љубомиру Радуловићу из Неготина, док је за најбољи оркестар проглашен оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана.

Опширније: 14. ТРУБА - ЉУБОМИР РАДУЛОВИЋ НАЈБОЉИ ТРУБАЧ

14. ТРУБА - КОНЦЕРТ ЉУБЕ И МАРИНЕ СТАНКОВИЋ

Четврти дан 14. Фестивала "Труба Мирослава Милета Матушића" прошао је у знаку концерта Љубе и Марине Станковић.

14. ТРУБА - КОНЦЕРТ МАТУШИЋИ И ПРИЈАТЕЉИ

Трећег дана 14. Фестивала "Труба Мирослава Милета Матушића" (среда, 24.07.2019), у Кучеву је одржан концерт Велизара Матушића са пријатељима.

14. ТРУБА - ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА

У вечерњем термину другог дана 14. Фестивала "Труба Мирослава Милета Матушића", (уторак, 23.07.2019),  у Великој сали Центра за културу у Кучеву, одржана је пројекција домаћег играног краткометражног филма "Пусти ме да нађем срцу лек", младог редитеља Милоша Чолића.

Опширније: 14. ТРУБА - ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА