ЈУБИЛАРНИ ФЕСТИВАЛ У ЧАСТ МИЛЕТA МАТУШИЋA

У знак поштовања према Мирославу Матушићу, али и у циљу оживљавања и поновног афирмисања трубача и трубачких оркестара у Звижду и Хомољу одржава се Фестивал „Труба Мирослава  Матушића“.

10.Фестивал "Труба Мирослава Милета Матушића" одржаће се у суботу 22.августа 2015. у Кучеву

Такмичарски део Фестивала је надметање трубача солиста без музичке пратње. По пропозицијама сваки такмичар је у обавези да изведе једну мелодију из опуса Милета Матушића, а другу по слободном избору. Стручна комисија оцењује наступе свих такмичара и додељује две награде.
-Награда за Најбољег трубача Фестивала (статуа трубача и новчани део награде у износу 100.000,00динара)
-Награда "Миле Матушић" за најбоље извођење композиција Милета Матушића (статуа трубача и новчани део награде у износи од 50.000,00 динара)
Оцењивачка комисија за награду најбољег трубача радиће у саставу: др Данка Лајић Михајловић, етномузиколог, Миша Богдановић, проф трубе и Саша Крстић, најбољи трубач 55.Сабора у Гучи.

Оцењивачку комисију за награду "Мирослав Матушић" чине: др Данка Лајић Михајловић, етномузиколог, Миша Богдановић, проф трубе и Велизар Матушић, музичар

У ревијалном делу програма наступа трубачки оркестар Саше Крстића, најбољег трубача 55.Сабора у Гучи.

Дан раније, у петак 21. августа, на програму је отварање 14. "Браничевске палете", колективне ликовне изложбе и концерт староградске музике Милоша Радовића.