18. "ЖАНКИ У ЧАСТ"

Поштовани,
18. Позоришне свечаности "Жанки у част" одржаће се у периоду од 1. до 3. новембра 2019. године, на сцени "Жанка Стокић" Дома културе у Раброву. Ове свечаности су фестивал малих позоришних форми који негује традиционални приступ позоришту. За најбоље глумачко остварење додељује се награда - Плакета "Жанка Стокић". 
Позоришне свечаности "Жанки у част" одржавају се са намером да трајно сачувају од заборава сећања на највећу српску глумицу Живану Жанку Стокић. Доприносе унапређењу разноликости културног израза као и равномерној доступности културних садржаја у Србији, јачању капацитета удружења из цивилног друштва у области сценског стваралаштва и афирмацији позоришне уметности.   
Организација фестивала у малим срединама права је реткост, а организација фестивала  у сеоској средини готово је јединствена у Србији. У процесу децентрализације културе и равномерног регионалног развоја  у три дана програма посетиоци ће имати прилику да одгледају три позоришне представа еминентних професионалних позоришта из Србије, позоришну представу за децу, концерт...  
Организатор је Удружење грађана "Жанка Стокић" Раброво, покровитељ Општина Кучево.
 
Светлана Кузмановић, председница ОО и председница УГ "Жанка Стокић" Раброво