ПРОГРАМ У МАЈУ 2014.

У току маја месеца Центар за културу „Вељко Дугошевић“ Кучево у свој редовни програм уврстиће књижевна дружења, ликовне изложбе, биоскопске пројекције...
Као најзначајније дешавање издвајамо Општинску смотру дечјег изворног стваралаштва која је планирана за суботу 31. мај. Подсећамо да је рок за пријаве 22. мај, а своје учешће су већ најавили млади играчи, свирачи и певачи из целе Општине. 
У част нашој највећој песникињи Десанки Максимовић, на дан њеног рођења, 16. маја, у холу Центра за културу, биће одржано књижевно вече под називом „На Деснкин дан“. У програму учествују Радмила Станковић и њени гости, уз музичку пратњу Недељка Зарића.
Од већ реализованих програмских активности спомињемо 3Д биоскопску пројекцију за ученике Основне школе у Кучеву, наступ Фолклорног ансамбла на Бачијади у Стамници и изложбу фотографија „Око(ло) позоришта“, аутора  Бојана Траиловића, коју након кучевске публике, прилику да виде имају и ученици основних школа у Раброву, Турији и Волуји. У холу Установе још увек је у току ликовна изложба „Распевана слама“ аутора, наших суграђана, Косте и Зорана Андрејевића.
Посебно нам је задовољство да се похвалимо да је Дечја фолклорна група Основне школе „Угрин Бранковић“ из Нереснице, под руководством учитељице Наде Петковић, на недавно завршеном такмичењу „Мали златни опанак“ у Ваљеву, била најбоља и освојила прво место. Иначе ова Фолклорна група је најбоља била и на Регионалној дечјој смотри „Крени коло да кренемо“.