ПРОГРАМ РАДА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ЗА 2014. ГОДИНУ

Овде можете преузети Програм рада Центра за културу "Вељко Дугошевић" Кучево, за 2014. годину, у ПДФ формату.

files/Program_rada_2014_cir.pdf

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ЗА 2013. ГОДИНУ

Овде можете преузети Извештај о раду Центра за културу "Вељко Дугошевић" Кучево за 2013. годину у ПДФ формату.

files/Izvestaj_o_radu_2013_cir.pdf

Иторијат Установе

   Центар за културу „Вељко Дугошевић“, под различитим називима, последње три деценије носилац је свих културних дешавања у граду и на подручју целе општине Кучево.

   Установа је организатор Смотре изворног народног стваралаштва „Хомољски мотиви“ и Meђународног фестивала телевизијског етнолошког филма – ФЕСТЕФ.Oд битнијих програма која се одржавају сваке године издвајамо организацију или суорганизацији манифестација: Позоришне свечаност „Жанки у част“у Раброву, Општинска смотра дечјег изворног стваралаштва, Такмичење села општине Кучево, Општинско такмичење рецитатора.

Опширније: Иторијат Установе

Фолклорни ансамбл

Кучево Околина Фолклорни ансамбл Центра за културу «Вељко Дугошевић» Кучево, како му сам назив каже постоји и ради у оквиру Центра за културу у Кучеву. Настао је из идеје да град који има тако значајну смотру каквa je„Хомољски мотиви“треба и мора да има и свој фолклор.

Опширније: Фолклорни ансамбл

Ликовни клуб

Ликовни клуб Центра за културу Кучево бави се организацијом индивидуалних и колективних изложби, као и учешћем на ликовним колонијама својих чланова. Такође Ликовни клуб се бави и учешћем на изложбама других организатора  и учешћем у културно-туристичкој понуди Кучева у сарадњи са Туристичком организацијом.

Опширније: Ликовни клуб